18 oktober 2013, Afstudeerproject Palletwikkelaar bij Blok Mechanisatie

Misschien heeft u ons al in de werkplaats bij Blok bezig gezien, wij zijn Mark Helmons, René Jonkers en Brian Vos. Wij zijn 3 studenten aan het ROC Friesepoort en zitten in ons laatste jaar van de opleiding Mechatronica niveau 4. Dit jaar werken we aan een afstudeerproject waarin we willen laten zien dat wat we op school hebben geleerd ook in de praktijk kunnen brengen. Dit doen we bij Blok Mechanisatie.

Van Agrarisch bedrijf Vos uit Espel kregen we de vraag of wij een Palletwikkelaar wilden maken. Na het voorleggen van het project hebben we na overleg toestemming gekregen en konden we aan de slag!  
Nadat we een tijdje bezig zijn geweest met uitdenken en ontwerpen kwamen we erachter dat we de Palletwikkelaar niet bij ons op school konden maken, er was te weinig ruimte. Dus moesten we op zoek naar een andere geschikte locatie. Onze klant heeft een goede relatie met Mechanisatiebedrijf Blok, zodoende zijn we als projectgroep een keer langs gegaan met de vraag of we het project daar mochten maken. Dit was geen probleem.

We zijn nu 3 weken bezig met het realiseren van de Palletwikkelaar en dit bevalt ons zeer goed. Er hangt een goede sfeer bij het bedrijf en alle benodigde onderdelen en machines zijn aanwezig. Voor dit project hebben wij 20 weken de tijd, op ons rooster van school zijn de donderdag en vrijdag ingepland als projectdag, op deze dagen zijn wij bij Blok te vinden.

Misschien tot ziens in de werkplaats!
Gr. Mark Helmons, René Jonkers, Brian Vos
 

  Onderdelen bestellen? 
Bezoek www.kramp.com


Bezoek de website van Deutz-Fahr

 

Bezoek de website van Grimme

 

Bezoek de website van Ag Leader Technology

 

Bezoek de website van Baselier

Bezoek de website van Beco

 

Bezoek de website van AP Machinebouw

 

Bezoek de website van Bogballe

 

Bezoek de website van Lemken

 

Bezoek de website van Delvano