De nieuwe generatie loofklappers van GRIMME

GRIMME TOPPA

Met de nieuwe TOPPA-serie presenteert GRIMME een nieuwe generatie loofklappers in verschillende werkbreedtes. Geringe vermogensbehoefte, gemodificeerd klapperhuis en een verhoogde zuigcapaciteit zijn daarbij niet de enige highlights.

 

Grote keuze aan varianten

Met de TOPPA-serie zijn verschillende varianten verkrijgbaar, welke het loofklappen van 2, 4, 6 of 8-rijig in front- en achter-aanbouw of als alternatief in een front-achter-combinatie mogelijk maakt. GRIMME biedt hiervoor alle internationaal gangbare rijafstanden en spoorbreedtes aan met inachtneming van verschillende klepelcontouren voor de teelt in ruggen resp. bedden.

  

2- en 4-rijig in solomodus

De TOPPA 200 en TOPPA 400 zijn 2- en 4-rijige loofklappers, welke zich zowel voor de front- en achteraanbouw aan een trekker laten monteren.

Door het optimaliseren van de aandrijfpositie is de hoek van de aftakas naar de trekker behoorlijk afgevlakt. Daarmee wordt de slijtage van de aftakassen, in het bijzonder bij het heffen van de loofklapper op de kopakker, beduidend gereduceerd.

Een andere noviteit is, dat nu ook de 4-rijige machine met een rijafstand van 90 cm met een doorgaande klepelas is uitgevoerd en daarmee geen middenlagering meer heeft. Grote onderhoudskleppen over de complete breedte vereenvoudigen de reiniging en het wisselen van de klepels.

 

6- en 8-rijig als front-achter-combinatie

De 6-rijige front-achter-combinatie bestaat uit de TOPPA 200 in frontaanbouw van de trekker en een TOPPA 600 Combi achterin. De TOPPA 600 Combi wordt hierbij hydraulisch opgeklapt, zodat aan elke kant twee rijen naast de trekker geklapt worden. Voor snelle perceelswisseling kan de machine op 3 m transportbreedte opgeklapt worden.

Bij de 8-rijige front-achter-combinatie wordt de TOPPA 400 in front en een TOPPA 800 achterin gecombineerd. Hier worden eveneens de beide klappers hydraulisch uitgeklapt, om tweemaal twee rijen te klappen. Bij de loofklapper TOPPA 400 ligt de transportbreedte met 75 cm rijafstand op 3,29 m.

Zowel bij de TOPPA 600 Combi als ook bij de TOPPA 800 Combi kunnen de beide klappers apart van elkaar via een stuurventiel of optioneel via ISOBUS met AUX-N bediening aangestuurd worden. In combinatie met de standaard groothoekaftakassen is het daarmee mogelijk, de loofklapper in geren onafhankelijk van elkaar op te tillen. De beide klapperhuizen zijn daarnaast pendelend opgehangen, waardoor ze optimaal aan bodemoneffenheden kunnen aanpassen. Eveneens is een optionele sideshift verkrijgbaar, die manueel aangestuurd kan worden, of zich in de meest automatische modus aan de ruggen aanpast. Deze is vooral relevant, wanneer het aantal rijen van de pootmachine niet gelijk is aan de loofklapper.

 

8-rijig in solomodus

Met de TOPPA 800 biedt GRIMME een 8-rijige loofklapper voor de achteraanbouw, welke hydraulisch voor het wegtransport op 3 m transportbreedte opgeklapt kan worden. De machine is speciaal geschikt voor bedrijven die 8-rijig poten als ook voor trekkers zonder frontaftakas. 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op met ons verkoopteam

Gerard Blok: 06 22 10 64 96 of Gerard@blokmechanisatie.nl

Henk Blok:  06 51 33 65 22 of Henk@blokmechanisatie.nl

Bram Grootjans: 06 21 38 96 35 of Bram@blokmechanisatie.nl

 

 

Open Kramp Webshop
Bestel je onderdelen hier
Blok
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
19:06