Geslaagde kennisavond GRIMME voorjaarstechniek

Meer dan 100 aardappeltelers maakten deze week gebruik van de uitnodiging van Blok Mechanisatie en GRIMME Noordoostpolder in Espel om een interessante voorlichtingsavond over de voorjaarstechniek van aardappelen bij te wonen. De bijeenkomst kende een technische insteek waarbij diverse pootmachines, frezen en aanaardwerktuigen onder het vergrootglas werden gelegd. Vier deelnemers maakten bovendien kans om komend voorjaar op hun eigen bedrijf kosteloos kennis te maken met de GRIMME poottechniek.   

GRIMME is sinds jaar en dag een toonaangevende fabrikant van machines voor de teelt, oogst én verwerking van aardappelen. Om de aardappeltelers in de Noordoostpolder te informeren over de nieuwste innovaties op het gebied van voorjaarstechniek, organiseerden GRIMME én dealer Blok Mechanisatie in Espel een technische informatieavond voor aardappeltelers. "We mochten meer dan 100 telers verwelkomen. Voor ons een bevestiging dat de aardappeltelers op de hoogte willen blijven van de nieuwste ontwikkelingen en zo'n bijeenkomst waarderen", aldus Gerard Blok.  

Blok Mechanisatie en GRIMME hebben sinds 2022 een strategische samenwerking in de Noordoostpolder. Voor de verkoop is de polder gelijkwaardig opgedeeld tussen Blok Mechanisatie en GRIMME Noordoostpolder. Voor service en onderhoud maakt GRIMME Noordoostpolder gebruik van de locatie van Blok in Espel. Van daaruit werkt ze met eigen technische specialisten die weer nauw samenwerken met de monteurs van Blok Mechanisatie. De onderdelenvoorziening wordt verzorgd door Blok Mechanisatie. "We combineren op de deze manier de kennis, ervaring en technische kwaliteiten van Blok Mechanisatie en GRIMME. Dat vergroot de slagkracht en kwaliteit van de dienstverlening. We kunnen elkaar immers ondersteunen en aanvullen", aldus Arent Lanenga, Team Leader Sales van GRIMME in Nederland. 

Het programma van de informatieavond over voorjaarstechniek werd opgebouwd rondom de grondbewerking, pootmachines en machines voor de rugopbouw. De deelnemers maakten een rondgang langs de machines en kregen groepsgewijs een toelichting door de productspecialisten van GRIMME en Blok Mechanisatie. Na afloop maakten alle deelnemers bovendien kans op een jaar lang gratis gebruik van een geavanceerde GRIMME pootbeker pootmachine en drie GRIMME snarenbed pootmachines. De gelukkige winnaars waren René Brasser, Eric Pelleboer, Rob de Sain en Vincent van den Hoek. 

Open Kramp Webshop
Bestel je onderdelen hier
Blok
online
Wat kunnen we voor u betekenen?
23:54